Składniki:
* około 30 dkg ryby np dorsza, mintaja
* 1/2 cukinii
* 1 szalotka
* 2 łyżki płatków owsianych
* skórka i sok z cytryny
* 1 jajko
* sól, pieprz, bazylia, pietruszka
* 1 łyżka roztopionego masła
* bułka tarta do panierowania
Sposób przygotowania:
Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki. Blendujemy. Dodajemy startą na dużych oczkach cukinię, płatki owsiane, drobno pokrojoną szalotkę, jajko, skórkę i sok z cytryny, roztopione masło i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Kotlety można tradycyjnie usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku w 180 stopniach 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.