czwartek, 27 lutego 2020

Bułeczki z jabłkami






Składniki:

* 4 jabłka
* 500 g mąki
* 120 g cukru
* 4 jajka
* 200 g masła
* 1 cukier waniliowy
* 3 łyżeczki proszku do pieczenia


Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Jajka roztrzepać, dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać. Na przemian dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i przestudzone masło. Na sam koniec dodać jabłka pokrojone w kostkę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżką porcje ciasta zachowując większe odstępy bo bułeczki rosną. Piec w 200 stopniach około 15 minut. Wystudzone można posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.