czwartek, 27 lutego 2020
Bułeczki z jabłkami
Składniki:
* 4 jabłka
* 500 g mąki
* 120 g cukru
* 4 jajka
* 200 g masła
* 1 cukier waniliowy
* 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Jajka roztrzepać, dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać. Na przemian dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i przestudzone masło. Na sam koniec dodać jabłka pokrojone w kostkę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżką porcje ciasta zachowując większe odstępy bo bułeczki rosną. Piec w 200 stopniach około 15 minut. Wystudzone można posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.