sobota, 29 lutego 2020

Deser z musem brzoskwiniowym






Składniki:

* 1 puszka brzoskwiń
* 250 g serka mascarpone
* 250 ml śmietanki 30%
* 1 tabliczka białej czekolady
* 1 opakowanie czekoladowych herbatników


Sposób przygotowania:

Herbatniki zblendować na proszek. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, zblendować i podgrzewać na małym ogniu aż lekko zgęstnieją. Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i przestudzona czekoladę. Dokładnie zmiksować. W szklaneczkach układamy: herbatniki, masa, herbatniki, mus brzoskwiniowy, herbatniki, masa, herbatniki, mus i odrobina herbatników. Chłodzimy minimum 1 godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.