poniedziałek, 1 lutego 2016

Karpatka






Składniki:

Ciasto:

* 1 szkl mąki
* 1 szkl wody
* 1/2 paczki Kasi
* 5 jajek
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Sposób przygotowania:


Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Po ostudzeniu dodawać po jajku i miksować. Na koniec dodać proszek. Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem, wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Rozsmarować ciasto. Piec w 180 stopniach około 30 minut.


Krem:

* 2  łyżki mąki pszennej
* 2 łyżki mąki ziemniaczanej
* cukier waniliowy
* 3/4 szkl cukru
* 1/2 l. mleka
* 1 Kasia

Sposób przygotowania:

Ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z margaryną. Kremem posmarować jeden placek, przykryć drugim. Posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.