środa, 16 grudnia 2015

Zupa jarzynowa z cieciorką










Składniki:

* 4-5 ziemniaków
* 2 marchewki
* 1 pietruszka
* 1 kalafior lub brokuł
* 200 g zielonej fasolki
* 200 g ciecierzycy z puszki
* 1 łyżka masła
* 150 ml śmietany 30%
* curry, kurkuma, sól, pieprz, czosnek granulowany
* bulion
* natka pietruszki


Sposób przygotowania:

Ziemniaki, marchewki, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Kalafiora i fasolkę dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa włożyć do garnka zalać bulionem, przyprawić i gotować na małym ogniu aż wszystkie warzywa zmiękną. Ciecierzycę opłukać i dodać do zupy i chwilę pogotować. Doprawić śmietaną. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.