czwartek, 14 marca 2013
Zupa z serków topionych
Składniki:
* 250 g mięsa mielonego
* 100 g pieczarek
* 1 cebula
* 2 serki topione (prostokątne ja miałam ementaler)
* marchewka
* korzeń pietruszki
* czosnek
* przyprawy (sól, pieprz, liść laurowy)
Sposób przygotowania:
Mięso mielone podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę. Zalewamy wodą i przyprawiamy. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz marchewkę i pietruszkępokrojone w paseczki. Gotujemy na małym ogniu. Pod koniec jak już warzywa będą miękkie dodajemy serki topione. Przyprawiamy do smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.