niedziela, 3 marca 2013

Szybkie ciasto cytrynowe






Składniki:

* 1 cytryna
* 1 szkl cukru (ja dalam 3/4 szkl)
* 1 Kasia
* 2 szkl mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 4 jajka

Sposób przygotowania:

Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórke i wycisnąć sok. Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Wsypać mąkę, skórke z cytryny i sok i wszystko razem dokładnie utrzeć. Przełożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.


Smacznego

1 komentarz:

  1. Pyyycha! Leciutkie, robi się ekspresowo, smakuje obłędnie! Dzięki za przepis :*

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.