Składniki:
* 1 kg skrzydełek
* 3 ząbki czosnku
* 3 cebule
* 2 szkl ryżu
* 2 łyżki oleju
* 1 szkl wody
* przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka)
Sos:
* ząbek czosnku
* 1/2 łyżeczki pieprzu
* 2 łyżki vegety
* 2 łyżeczki słodkiej papryki
* 1 kostka masła
* 2 łyżeczki cukru
* 6 łyżek ketchupu
Sposób przygotowania:
Olej wymieszać z pokrojonym czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu i papryki i nasmarować skrzydełka. Odstawić na 1 h. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Suchy ryż wysypać na blachę i zalać szklanką wody. Na wierzchu ułożyć cebule i skrzydełka.
Masło stopić, dodać pokrojony czosnek oraz pozostałe składniki. Polać skrzydełka. Piec w 180 stopniach około 1,5 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.