sobota, 9 marca 2013
Pałki z sosem grzybowym
Składniki:
* 4 pałki (lub inne części kurczaka)
* grzyby świeże/suszone lub mrożone
* śmietana 30%
* przyprawy (sól/vegeta, pieprz, czosnek)
Sposób przygotowania:
Pałki przyprawić i obsmażyć na oleju. Grzyby zalać szklanka wody i zagotować. Mięso przełożyć do rondla, dodać grzyby, podlać wodą z grzybów i dusić pod przykryciem aż mieso będzie miękkie. Zalać śmietana i przyprawic do smaku. Podgrzewać aż sos zgestnieje.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A wiesz, że u nas dokładnie takie samo danie było ostatnio ;) i z tego samego powodu - czyszczenie zapasów zamrażarkowych. Pycha! Obowiązkowo do tego zielona pietruszka, łyżka masła i jest mniaaam!
OdpowiedzUsuń