sobota, 9 marca 2013

Pałki z sosem grzybowym






Składniki:

* 4 pałki (lub inne części kurczaka)
* grzyby świeże/suszone lub mrożone
* śmietana 30%
* przyprawy (sól/vegeta, pieprz, czosnek)


Sposób przygotowania:

Pałki przyprawić i obsmażyć na oleju. Grzyby zalać szklanka wody i zagotować. Mięso przełożyć do rondla, dodać grzyby, podlać wodą z grzybów i dusić pod przykryciem aż mieso będzie miękkie. Zalać śmietana i przyprawic do smaku. Podgrzewać aż sos zgestnieje.

1 komentarz:

  1. A wiesz, że u nas dokładnie takie samo danie było ostatnio ;) i z tego samego powodu - czyszczenie zapasów zamrażarkowych. Pycha! Obowiązkowo do tego zielona pietruszka, łyżka masła i jest mniaaam!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.