sobota, 16 marca 2013

Faszerowane kajzerki







Składniki:

* 6 kajzerek
* 300 g mięsa mielonego
* 200 g pieczarek
* 150 g żółtego sera
* 1 cebula
* garść suszonych grzybów (można pominąć)
* koncentrat pomidorowy
* przyprawy (sól, pieprz)


Sposób przygotowania:

Suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić aż zmiękną. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki i mięso mielone. Dodać suszone grzyby i koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Z bułek ściąć górę i wydrążyć miąższ. Ser śółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Bułki zwilżyć w środku i napełnić farszem. Wierzch posypać serem. Zapiekać w 180 stopniach do rozpuszczenia sera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.