sobota, 12 października 2019

Spaghetti Gordona Ramseya (Ladygugu)






Składniki:

* 1 duża marchewka
* 2 cebule
* 2-3 ząbki czosnku
* 1 łyżka oregano
* 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
* 1/2 kg mięsa mielonego
* passata pomidorowa
* 3/4 szkl czerwonego wina
* 5 łyżek mleka
* sól
* 4 łyżki sosu Worcestershire ( nie musi być)
* olej
* makaron spaghetti


Sposób przygotowania:

Marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę. Chwilę podsmażyć i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i startą marchewkę. Smażyć kilka minut i dodać sól, oregano i koncentrat pomidorowy. Dodać mięso i smażyć. Wlać wino. Po odparowaniu dodać passatę pomidorową (i sos Worcestershire jeśli macie). Dusić do zgęstnienia sosu. Na sam koniec doprawić do smaku i dodać mleko. Makaron ugotować, dodać do sosu i wymieszać. Można posypać parmesanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.