wtorek, 15 października 2019
Wątróbka z pieczarkami
Składniki:
* 70 dkg wątróbki drobiowej
* 50 dkg pieczarek
* 1 duża cebula
* koncentrat pomidorowy
* śmietana 18%
* olej
* sól, pieprz
* mąka
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć. Pieczarki obrać, pokroić w większe kawałki, dodać do cebuli i dusić. Wątróbkę oczyścić, obtoczyć w mące i usmażyć. Do usmażonej wątróbki dodać usmażoną cebulę z pieczarkami, koncentrat, odrobinę wody i chwilę dusić. Na sam koniec dodać śmietanę i przyprawić do smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.