wtorek, 17 września 2019

Szarlotka Kingi Paruzel






Składniki:

* 3 duże jabłka (lub 4 mniejsze)
* 4 jajka
* 3/4 szkl. cukru
* 1 szkl. mąki
* 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka cynamonu


Sposób przygotowania:

Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Posypać cynamonem i dokładnie wymieszać. Jajka ubijać z cukrem przez około 5 minut na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Jabłka przełożyć do keksówki wyłożonej papierem,do pieczenia (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą). Zalać ciastem co jakiś czas uderzać blaszką o blat żeby ciasto spłynęło na dno. Można też wymieszać jabłka z ciastem i przelać do formy. Piec w 180 stopniach 50 - 60 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.