poniedziałek, 6 kwietnia 2015
Sałatka na krakersach
Składniki:
* 18 sztuk krakersów
* 1 puszka śledzi w pomidorach
* 3 jajka
* 60 g żółtego sera
* ok 6 łyżek majonezu
* sól, pieprz
* szczypiorek
Sposób przygotowania:
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać 3 łyżki majonezu i wymieszać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Białka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach dodać sól i wymieszać z majonezem. Żółtka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śledzie razem z sosem pomidorowym rozgnieść widelcem, dodać pieprz i wymieszać. Szczypiorek drobno posiekać. Na płaskim talerzu ułożyć w kształt kwadratu 6 krakersów. Posmarować masą serowa i przykryć krakersami. Wyłożyć masę rybną i znowu ułożyć krakersy. Posmarować masą z białek i posypać startymi żółtkami. udekorować posiekanym szczypiorkiem. Odstawić na co najmniej godzinę a najlepiej na noc.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.