sobota, 4 kwietnia 2015
Ciasteczka pełnoziarniste
Składniki:
* 1 i 1/4 szkl mąki pełnoziarnistej
* 100 g zimnego masła
* 1/2 szkl cukru brązowego (ja dałam mniej)
* 1 jajko
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* żurawina
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki oprócz jajka włożyć do malaksera i pulsacyjnie zmiksować. Wbić jajka i ponownie zmiksować. Zamiast malaksera można ciasto zagnieść ręcznie. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczać widelcem. Piec około 15 minut w 190 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.