czwartek, 22 sierpnia 2013
Ogórki z koperkiem
Składniki:
* 1 kg ogórków
* 2 marchewki
* 2 cebule
* garść koperku
* 1 szkl cukru
* 3/4 szkl octu 10%
* 3/4 szkl oleju
* 1 łyżka soli
* 1 ząbek czosnku
* 1/2 szkl wody
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć i pokroić w plastry, cebulę w talarki a marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać w misce. Wlać ocet, olej, wodę, dosypać cukier. Dodać sól i przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wszystko wymieszać. Na samym końcu dodać koperek i ponownie wymieszać. Odstawić na około 30 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.