poniedziałek, 5 kwietnia 2021

Najdelikatniejsze naleśniki z bananami


 

Składniki:

* 2 jajka
* 300 ml kefiru
* 300 g mąki pszennej
* 50 g cukru
* 200-250 ml wrzątku
* 1/2 łyżeczki sody
* 3 łyżki oleju


Sposób przygotowania:

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać kefir, sodę i olej i zmiksować. Wsypać mąkę i ponownie zmiksować. Powoli wlewać wrzątek ciągle miksując, aż konsystencja będzie lejąca. Naleśniki smażyć na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni.


Nadzienie:

* banany
* masło
* cukier


Banany pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić masło, ułożyć banany i posypać cukrem. Smażyć do skarmelizowania bananów z obu stron.

Usmażone banany wyłożyć na naleśniki i składać w kopertę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.