Składniki:
* 2 jajka
* 300 ml kefiru
* 300 g mąki pszennej
* 50 g cukru
* 200-250 ml wrzątku
* 1/2 łyżeczki sody
* 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać kefir, sodę i olej i zmiksować. Wsypać mąkę i ponownie zmiksować. Powoli wlewać wrzątek ciągle miksując, aż konsystencja będzie lejąca. Naleśniki smażyć na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni.
Nadzienie:
* banany
* masło
* cukier
Banany pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić masło, ułożyć banany i posypać cukrem. Smażyć do skarmelizowania bananów z obu stron.
Usmażone banany wyłożyć na naleśniki i składać w kopertę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.