sobota, 2 listopada 2019
Deser chałwowy
Składniki:
* 600 ml śmietanki 30%
* 500 ml mascarpone
* 200 g chałwy
* 100 g białej czekolady
* truskawki/maliny
* cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
W 100 ml śmietanki rozpuścić czekoladę i chałwę. Wystudzić. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone i dokładnie zmiksować. Powoli dodawać przestudzoną masę chałwowo-czekoladową. Truskawki (lub maliny) przełożyć do rondelka i dusić z cukrem waniliowym na małym ogniu aż do całkowitego rozpadnięcia owoców. Zblendować i wystudzić. Deser chałwowy przełożyć do pucharków i polać sosem owocowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.