poniedziałek, 16 grudnia 2013
Ciasto wiewiórka
Składniki:
* 2 szkl mąki
* 3/4 szkl cukru
* 3 jajka
* 1/2 szkl mleka
* 1/2 szkl oleju
* 1 łyżeczka sody
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* cynamon
* 3-4 jabłka
* bakalie - dowolna ilość
Sposób przygotowania:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka zmiksować z cukrem, dodawać mleko, olej i mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem. Wymieszać z bakaliami i jabłkami. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 40 minut w 180 stopniach C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.