poniedziałek, 27 kwietnia 2020

Czekoladowe babeczki Ladygugu






Składniki:

* 200 g masła
* 150 g gorzkiej czekolady
* 5-7 łyżek cukru
* 4 jajka
* 170 g mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* opcjonalnie aromat, owoce, mascarpone


Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić razem z czekoladą. Odrobinę przestudzić. Do miski wbić jajka, dodać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Miksować i powoli dolewać przestudzoną masę czekoladowo maślaną. Na sam koniec dodać aromat. Jeśli robimy babeczki z owocami to dodajemy je teraz i mieszamy delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przełożyć do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Piec w 180 stopniach 20-25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.