środa, 7 sierpnia 2019

Surówka z ogórków konserwowych






Składniki:

* 1 słoik ogórków konserwowych
* 1 marchewka
* 1 mała czerwona cebula
* biała część pora
* słoiczek pieczarek marynowanych
* papryka czerwona
* 3 łyżki posiekanego szczypiorku
* 2 łyżki oliwy
* sól, pieprz, cukier do smaku


Sposób przygotowania:

Ogórki i pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę pokroić w paski a pora w półplasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać szczypiorek, oliwę i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.