czwartek, 1 sierpnia 2019
Chocolate chip muffins Nigelli Lawson
Składniki:
* 250 g. mąki pszennej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
* 2-3 łyżki ciemnego kakao
* 175 g. cukru pudru
* 150 g. drobno pokrojonej czekolady (mleczna, gorzka, biała, mieszana)
* 250 ml mleka
* 90 ml oleju
* 1 jajko
* aromat waniliowy lub pomarańczowy
Sposób przygotowania:
W jednej misce wymieszać mąkę, proszek, sodę, kakao, cukier puder. W drugiej mleko, olej, jajko. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać rózgą tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto do 3/4 wysokości i do każdej włożyć pokrojoną czekoladę Piec w 180 stopniach około 20-25 minut. Wystudzić na kratce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.