niedziela, 6 marca 2016
Zapiekanka z kaszą jaglaną i szpinakiem
Składniki:
* 2 woreczki kaszy jaglanej
* 45 dkg mrożonego szpinaku
* 2-3 ząbki czosnku
* 1 łyżka masła
* 2 łyżki mleka
* 10 dkg sera żółtego
* sól, pieprz
* masło do wysmarowania naczynia
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować. Na maśle poddusić szpinak z czosnkiem, mlekiem i przyprawami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć połowę kaszy, szpinak i znowu kaszę. Można poukładać odrobinę masła. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać około 10-15 minut w 180 stopniach do roztopienia sera.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.