niedziela, 6 marca 2016
Zapiekanka z ryżu i kurczaka
Składniki:
* 70 dkg fileta z kurczaka
* 2 woreczki ryżu
* 2 cebule
* 1/2 l wody
* 1/2 kostki margaryny KASIA
* 1,5 łyżeczki cukru
* 1 łyżeczka pieprzu
* 1 łyżeczka papryki ostrej
* 6-8 łyżek ketchupu pikantnego
* 2 kostki rosołowe
* 2-3 ząbki czosnku
* 1 pikantna przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
Piersi pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na godzinę. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wysypać suchy ryż. Na ryżu ułożyć pokrojoną w kostkę cebulę i pierś z kurczaka. Wodę, czosnek, margarynę, kostki rosołowe, cukier, pieprz, paprykę i ketchup gotujemy przez 3 minuty i zalewamy potrawę. Pieczemy około godzinę w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.