niedziela, 19 lipca 2015

Knoppers






Składniki:

Masa mleczna:

* 1/4 szkl mleka
* 1/4 szkl cukru
* 175 g miękkiego masła
* 1 szkl mleka w proszku


Sposób przygotowania:

W rondelku podgrzać mleko z cukrem i mieszać aż się rozpuści. Miękkie masło utrzeć mikserem i dodawać do niego ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Dokładnie zmiksować.


Masa z nutelli:

* 100 g masła
* 160 g nutelli
* 1 łyżka gorzkiego kakao
* 2-3 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych


Sposób przygotowania:

Miękkie masło utrzeć z nutellą i kakao. Dodać orzechy i wymieszać łyżką.


Dodatkowo:

* 70 g czekolady deserowej
* 3 duże wafle


Sposób przygotowania:

Na jednym waflu rozprowadzić masę z nutelli. Przykryć drugim waflem i posmarować masą mleczną. Przykryć ostatnim waflem i polać roztopioną czekoladą. Schłodzić w lodówce i dopiero pokroić na kawałki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.