niedziela, 19 lipca 2015
Knoppers
Składniki:
Masa mleczna:
* 1/4 szkl mleka
* 1/4 szkl cukru
* 175 g miękkiego masła
* 1 szkl mleka w proszku
Sposób przygotowania:
W rondelku podgrzać mleko z cukrem i mieszać aż się rozpuści. Miękkie masło utrzeć mikserem i dodawać do niego ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Dokładnie zmiksować.
Masa z nutelli:
* 100 g masła
* 160 g nutelli
* 1 łyżka gorzkiego kakao
* 2-3 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych
Sposób przygotowania:
Miękkie masło utrzeć z nutellą i kakao. Dodać orzechy i wymieszać łyżką.
Dodatkowo:
* 70 g czekolady deserowej
* 3 duże wafle
Sposób przygotowania:
Na jednym waflu rozprowadzić masę z nutelli. Przykryć drugim waflem i posmarować masą mleczną. Przykryć ostatnim waflem i polać roztopioną czekoladą. Schłodzić w lodówce i dopiero pokroić na kawałki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.