niedziela, 2 lutego 2014

Ciasto jogurtowe z owocami





Składniki:

Ciasto:

* 2 szkl mąki pszennej
* 2 jajka
* 3/4 szkl cukru
* 300 ml jogurtu naturalnego
* 1/2 szkl oleju
* 1 łyżka proszku do pieczenia
* jabłka lub inne owoce


Sposób przygotowania:

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Ciągle ubijając dodawać jogurt, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, nasmarować i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Ułożyć na cieście.


Kruszonka:

* 10 łyżek mąki
* 10 łyżek oleju
* 10 łyżek cukru


Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki kruszonki zagnieść. Skubiąc posypać ciasto. Piec około 40 minut w 180 stopniach C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.