niedziela, 2 lutego 2014
Ciasto jogurtowe z owocami
Składniki:
Ciasto:
* 2 szkl mąki pszennej
* 2 jajka
* 3/4 szkl cukru
* 300 ml jogurtu naturalnego
* 1/2 szkl oleju
* 1 łyżka proszku do pieczenia
* jabłka lub inne owoce
Sposób przygotowania:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Ciągle ubijając dodawać jogurt, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, nasmarować i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Ułożyć na cieście.
Kruszonka:
* 10 łyżek mąki
* 10 łyżek oleju
* 10 łyżek cukru
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść. Skubiąc posypać ciasto. Piec około 40 minut w 180 stopniach C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.