wtorek, 7 stycznia 2014

Jogurtowa pianka





Składniki:

Ciasto:

* 6 jajek
* 1 i 1/4 szkl cukru
* 2 i 1/4 szkl mąki
* 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 12 łyżek oleju
* 12 łyżek wody


Sposób przygotowania:

Jajka ubić z cukrem. Dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę i olej. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.


Masa:

* 2 duże jogurty owocowe
* 2 śnieżki
* 2 galaretki (czerwone)
* mleko (w ilości podanej na opakowaniu śnieżek)


Sposób przygotowania:


Przygotować galaretki i odstawić do stężenia. Śnieżki przygotować wg opisu na opakowaniu. Dodać jogurty i stężałą galaretkę i wszystko razem zmiksować. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, wyłożyć 3/4 masy, przykryć biszkoptem i posmarować pozostałą masą. Odstawić do lodówki do stężenia.

1 komentarz:

  1. Bardzo fajniutkie.. i rzeczywiście wygląda na szczyt delikatności :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.