wtorek, 7 stycznia 2014
Jogurtowa pianka
Składniki:
Ciasto:
* 6 jajek
* 1 i 1/4 szkl cukru
* 2 i 1/4 szkl mąki
* 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 12 łyżek oleju
* 12 łyżek wody
Sposób przygotowania:
Jajka ubić z cukrem. Dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę i olej. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa:
* 2 duże jogurty owocowe
* 2 śnieżki
* 2 galaretki (czerwone)
* mleko (w ilości podanej na opakowaniu śnieżek)
Sposób przygotowania:
Przygotować galaretki i odstawić do stężenia. Śnieżki przygotować wg opisu na opakowaniu. Dodać jogurty i stężałą galaretkę i wszystko razem zmiksować. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, wyłożyć 3/4 masy, przykryć biszkoptem i posmarować pozostałą masą. Odstawić do lodówki do stężenia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo fajniutkie.. i rzeczywiście wygląda na szczyt delikatności :)
OdpowiedzUsuń