czwartek, 6 lutego 2014

Przekąski tortillowe

78.


Składniki:

* 1 opakowanie placków tortilli (u mnie ziołowe)
*1/4 sałaty pekińskiej
* kilka plastrów szynki
* papryka czerwona
* kilka plastrów łososia wędzonego
* serek śmietankowy (np. Twój smak)
* serek czosnkowy (np. Twój smak)
* koperek


Sposób przygotowania:

Wersja I:

Placki tortilli smarujemy serkiem czosnkowym, na serku układamy posiekaną sałatę, plasterek szynki i paseczki z papryki. Zwijamy dość ciasno, owijamy folia i wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu kroimy w plastry około 2 cm.

Wersja II:

Serek śmietankowy mieszamy z posiekanym koperkiem. Placki smarujemy serkiem, układamy łososia. Zwijamy ciasno w roladę, owijamy folia i chłodzimy w lodówce. Po schłodzeniu kroimy w plastry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.