czwartek, 21 sierpnia 2014

Salsa (do słoików)





Składniki:

* 1 kg czerwonej papryki
* 1 zielona papryka
* 2 cukinie
* 1/2 kg cebuli
* 3 łyżki soli
* 1 szkl octu
* 3 szkl cukru
* 1/2 l. przecieru pomidorowego
* 1 łyżka słodkiej papryki
* 1 łyżka curry
* pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Warzywa obrać, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Posolić i odstawić na około 12 godzin. Odsączyć. Zagotować ocet z cukrem (do rozpuszczenia), dodać warzywa i gotować na małym ogniu około 20 minut. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy i gotować jeszcze 10 minut. Gorącą salsę przełożyć do słoików i pasteryzować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.