środa, 20 sierpnia 2014
Ketchup z cukinii
Składniki:
* 1,5 kg cukinii
* 1/2 kg cebuli
* 1/2 kg cukru
* 20 dkg koncentratu pomidorowego
* 1 szkl octu
* 1 łyżka ostrej mielonej papryki
* 1/2 łyżki curry
* 1/2 łyżki świeżo mielonego pieprzu
* 1 łyżka soli
Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać i z miąższem cukinii pokroić w kostkę i zmiksować. Chłodzić 6 godzin. Pulpę Wymieszać z cukrem i octem i gotować 20 minut. Dodać koncentrat i przyprawić. Gotować jeszcze 15 minut. Wkładać do słoików, zakręcić i odstawiać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.