czwartek, 16 stycznia 2020
Kurczak z mango i mleczkiem kokosowym
Składniki:
* 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
* 1 duża pierś z kurczaka
* 1 mango
* 1 mała czerwona papryka
* 250 ml mleczka kokosowego
* 3 łyżki śmietany 18%
* 1 cebula
* 3 ząbki czosnku
* sos sojowy
* imbir, curry
* olej
Sposób przygotowania:
W woku rozgrzać olej. Dodać pastę curry i chwilę podsmażyć. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć ciągle mieszając. Dodać pokrojoną w kostkę pierś i paprykę. Smażyć około 5 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango. Na koniec wlać mleczko kokosowe wymieszane ze śmietaną. Doprawić curry, imbirem i sosem sojowym. Poddusić do zgęstnienia sosu. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.