czwartek, 16 stycznia 2020
Curry z cieciorki
Składniki:
* 2 puszki cieciorki
* 1 duża cebula
* 3 ząbki czosnku
* 1 papryka czerwona
* 1 puszka mleczka kokosowego
* koncentrat pomidorowy
* sól, pieprz, curry, kurkuma
* ryż
Sposób przygotowania:
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę i chwile podsmażyć. Cieciorkę opłukać i dodać na patelnię. Smażyć kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy i mleczko kokosowe. Przyprawić i dusić do miękkości. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.