wtorek, 14 czerwca 2016
Rozdrobnione gołąbki
Składniki:
* 1 średnia młoda kapusta
* 350 g mięsa mielonego
* 400 g pomidorów
* 1 cebula
* 1 łyżeczka oleju roślinnego
* 1 łyżeczka curry
* 1 łyżeczka słodkiej papryki
* 1/2 łyżeczki ostrej papryki
* 100 - 200 g białego ryżu
* 750 ml zimnej wody
* 1 łyżka koncentratu pomidorowego
* sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Sposób przygotowania:
Kapustę umyć, poszatkować, posypać odrobiną soli i odstawić żeby zmiękła. W garnku rozgrzać olej, włożyć cebulę i mięso mielone. Pod koniec smażenia dodać przyprawy i suchy ryż i dokładnie wymieszać. Dodać poszatkowaną kapustę, pomidory i trochę wody. Dusić około 20 minut sprawdzając czy nie trzeba dodać więcej wody. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić wedle uznania.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.