niedziela, 15 maja 2016

Jogurtowe z rabarbarem









Składniki:

* 180 ml jogurtu naturalnego
* 450 g mąki
* 1 1/2 szkl cukru
* 1 szkl oleju
* 4 jajka
* 3 łyżeczki proszku do pieczenia
* cukier waniliowy
* 1/2 kg rabarbaru


Sposób przygotowania:

Rabarbar obrać, pokroić i zasypać 1/2 szkl cukru. Dokładnie wymieszać i odstawić. Ubić pianę z białek na sztywno, powoli dodawać żółtka, cukier, olej i jogurt. Dokładnie zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę 25x25 wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto a na wierzch wyłożyć rabarbar. Piec około 45 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.