czwartek, 21 maja 2015
Jabłkowe różyczki
Składniki:
* 1-2 jabłka
* 1 cytryna
* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* 3 łyżki dżemu truskawkowego
Sposób przygotowania:
Jabłka umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki i pokroić w cieniutkie plasterki. Do miski wycisnąć sok z 1 cytryny, dodać wodę (tyle żeby jabłka były zanurzone) i jabłka. Wstawić do mikrofalówki na 3 minuty. Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na 6 plastrów. Dżem przełożyć do miseczki, dodać 2 łyżki wody i wstawić do mikrofali na 1 minutę i posmarować ciasto. Na połowie paska ciasta francuskiego ułożyć jabłka tak żeby zachodziły na siebie i przykryć drugą częścią ciasta. Zwijać formując różyczki. Babeczki włożyć do formy na muffinki i piec w 190 stopniach C około 40 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.