poniedziałek, 8 grudnia 2014
Makowe ciasteczka
Składniki:
* 2 szkl mąki pszennej
* 2 łyżki mąki ziemniaczanej
* 120 g masła
* 2 żółtka
* 4-5 łyżek cukru pudru
* 3 łyżki suchego maku
Sposób przygotowania:
Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać na stolnicę i posiekać z masłem. Dodać żółtka, cukier puder i mak. Zagnieść jednolite ciasto. Uformować kulę i schłodzić w lodówce. Ciasto dość cienko rozwałkować i foremkami wycinać kształty. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach 8-10 minut do lekkiego przyrumienienia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.