poniedziałek, 8 grudnia 2014

Filety z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowo-śmietanowym






Składniki:

* 2 pojedyncze filety z kurczaka
* 200 g. pieczarek
* 1 cebula
* bulion
* 100 g. serka topionego śmietankowego
* około 2-3 łyżki śmietany 30%
* 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
* sól, pieprz, tymianek

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i podsmażyć. Zalać bulionem, dodać serek topiony, koncentrat i przyprawy. Dusić ciągle mieszając do roztopienia serka. Do sosu dodać usmażonego kurczaka, przyprawić i dusić jeszcze około 10 minut. Pod koniec duszenia dodać śmietankę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.