wtorek, 3 marca 2015

Schab Anusiaka






Składniki:

* 1 1/2 kg schabu

Zalewa:

* 3 litry wody
* 6 łyżek soli
* 2 liście laurowe
* 3 ziela angielskie
* 3 ząbki czosnku
* 3 łyżki majonezu (kielecki najlepszy)
* 2 łyżki ziół prowansalskich lub majeranku
* 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego


Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zalewy dokładnie wymieszać. Do zimnej zalewy włożyć schab, zagotować i gotować 5 minut. Wyłączyć i odstawić całość do wystudzenia minimum 6-7 godzin (najlepiej na noc). Po tym czasie ponownie zagotować i gotować 5 minut. Studzić przynajmniej 6-7 godzin. Po tym czasie schab jest gotowy do jedzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.