poniedziałek, 23 lutego 2015

Sernik z ptasim mleczkiem






Składniki:

* 100 g masła
* 300 g ciasteczek digestive
* 1 kg sera białego
* 5 jajek
* 1 szkl cukru
* 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej)
* ptasie mleczko


Sposób przygotowania:

Ciasteczka zmiksować w blenderze i wymieszać z roztopionym masłem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Masą ciasteczkową wygnieść formę i schłodzić. Ser zmielić dwa razy. Stopniowo dodawać do sera żółtka, cukier i budyń. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę serową. Ptasie mleczko pokroić na mniejsze kawałki i powciskać w masę serową. Piec około 55 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.